Баш на Банго Васил! ДПС резна главата на Борислав Банчев, вижте кой е новият онбашия на Враца

Баш на Банго Васил! ДПС резна главата на Борислав Банчев, вижте кой е новият онбашия на Враца От днес Борислав Банчев вече не е областен председател на ДПС за Врачанско, научи ексклузивно агенция BulNews. Историческата смяна се случва знаково точно на циганската Нова година, известна като Банго Васил.
На отчетно-изборна конференция на движението, проведена в конферентната зала на хотелски комплекс „Чайка“, бе избран неговият наследник. Кандидатите за възловата позиция бяха Николай Николов, Емил Тодоров и Каролина Кьолер. За реда в залата следеше зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.
След проведеното гласуване, още на първи тур, дамата събра 43 гласа /50+1/ от гласувалите 80 души и така бе обявена за новият областен лидер на ДПС. Още по време на номинациите нейният предшественик Борислав Банчев си направи отвод и неговото име не беше подложено на гласуване.
Борислав Банчев водеше ДПС в продължение на 21 години. През този период той правеше и немислимото, и успяваше да вкара както депутат, така и общински съветници, без в града на Ботев да живее нито един турчин. Легенди се носят в обществото за неговите изпитани схеми на работа с избирателите в циганските махали.
Изминалите години бяха вълнуващи за него и в личен план. Благодарение на партията едва се спаси от разследване за злоупотреба с европейски средства, успя да забремени секретарката си, разведе си и най-важното, успя да си изгради нова къща. Съседите му в уличката над пл. „Христо Ботев“ бяха впечатлени, че тя се строеше само по време на предизборни кампании. Борислав Банчев считаше, че медиите са длъжни да публикуват неговите послания безплатно и ако все пак го направеха, не получаваха обещаното плащане. Дребни игрички на селски тарикат.
През последните няколко години остана председател на партията на Ахмен Доган, тъй като на колене се молеше в Сараите да не го сменят, докато не се пенсионира. И ДПС за пореден път прояви европейско поведение, което приключи днес.
Каролина Кьолер е носител на новото течение в ДПС. Тя е съпруга на могъщия бизнесмен Йордан Тонов, известен в цялата страна като Данчо Пръча. Очакванията са, че още с първите си стъпки тя ще се разграничи от досегашното поведение на Борислав Банчев и няма да е толкова лакома. Но няма да й е лесно.
Още по време на гласуването днес в залата се чуха твърдения, че Данчо Пръча е направил комплименти на част от делегатите и затова изборът е бил предрешен. Повече от сигурно е, че сенките от миналото през цялото време ще падат върху действията на неговата съпруга. На Каролина Кьолер й предстои да докаже, че реалният лидер на ДПС във Врачанско е тя, а не нейният съпруг.
14.01.2024, 16:07 часа
11598 10
Коментари

Борко

18.01.2024, 18:48 часа
прикраднал съм малко, кво толко?

Сержанта

16.01.2024, 20:25 часа
Бузов, маани я тая статия утре ти носа 100 лв, знаеш че съм точен.

Ицхак

16.01.2024, 20:12 часа
Борко аре бе, аре бе. Напрай нещо бе! Тиа ти са качиха на главата, така ли ше стоиш? Аре бе Сержант!!!

haha

15.01.2024, 11:14 часа
има ли 1 къде да не е тумбак

М.Харизанов

14.01.2024, 21:08 часа
Кой кво ми е дал на мене?!

Краси Пенката

14.01.2024, 21:05 часа
Евала на бачи Данчо, как умно се е сетил! Требваше и аз да тура мойта жена на важен пост, а не да инвестирам в простия билетокъсач!

Ази

14.01.2024, 19:28 часа
айде чао дебел шопар! няма да липсваш на никой

Чудя се

14.01.2024, 18:14 часа
къде съм се родил , какво правя цял живот тук , за какво съм се старал , за какво съм учил , чел, рецитирал , работил , помагал, бригади , помощи , дарове..като ги видя днешния Елит Огромен - то животни ли са, то чудо на Милата Родина надрискана!

Красимира и троловете

14.01.2024, 16:38 часа
Бориславе, имаш точно 1 минута да напуснеш ДПС!

СВИНЧЕРА

14.01.2024, 16:30 часа
Екстра, сега ще има яко ку*ви и бело за всички в ДПС, а не само деца и борчове, както досега. Евала, баце Данчо!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha