Отличиха най-добрите спортисти на Враца /снимки/

Отличиха най-добрите спортисти на Враца /снимки/ На официална церемония бяха отличени най-добрите спортисти на Враца за 2023 година. 
“Поздравявам ви с високите постижения и ви желая да бъдете здрави, защото това е най-важното за вас. А нашата роля - на общината, общинския съвет и държавна власт е да ви подкрепяме и да продължаваме да модернизираме спортната база в града, за да имате подходящи условия да постигате още по- добри резултати.” - каза кметът Калин Каменов в рамките на събитието. 
Спортист №1 на Община Враца е младият състезател от спортен клуб „Ботев 93“ –Стоян Кубатов, с треньор Димитър Найденов. Борецът завоюва 5 място в Световното първенство за мъже, 72 кг в Сърбия, 2 място в Държавния личен и отборен шампионат  и грабна златото в Международен турнир по борба „Петрешински“, Полша. 
Отличените състезатели на Враца са:
Спортист № 2 Росиян Дермански от СК „Ботев 93“, с треньор Ангел Петров
Спортист № 3 Галина Николова от  СК по лека атлетика „Павел Павлов“, с треньор Лиляна Видева
Спортист №4Мариян Маринов – СК „Ботев 93“, с треньор Димитър Найденов;
Спортист № 5 Денис Демирев – СК „Ботев 93“, с треньор Юлиян Георгиев;
Спортист № 6 Никол Крумова – СК „Ботев 93“, с треньор Камелия Крумова;
Спортист № 7 Михаил Велчовски – СК по кикбокс  „Победа“, с треньор Венелин Янков;
Спортист №8 Боян Костов – Атлетически клуб „Враца“, с треньор Альоша Велков;
Спортист № 9 Василена Антонова – СК по лека атлетика „Ивайло Младенов“, с треньор Пламен Петков;
Спортист № 10 Кирил Георгиев – клуб по спортна стрелба „Ботев“, с треньор Марияна Ангелова;
 В рамките на тазгодишните награди, бяха отличени и състезатели в следните категории:
“Треньор на 2023 година“ – Димитър Найденов – СК по борба „Ботев 93“;
“Най-добър отбор“ – СК по плувни спортове „Ботев – 2000“ – мъже, с треньор Венетка Начева;
”Футболист на годината“ – Браян Переа;
“Най-добър млад футболист“ – Виктор Тодоров;
Тази година бяха връчени и 4 специални награди на Деница Тошева, състезател по спортна стрелба, Деян Цветанов - състезател  в СК по лека атлетика, Даниел Пиронков - СК „Ботев -2000“ и Филип Ненчев, състезател на  клуб по тенис “Раковски-Бомел“.
Имената на най-добрите спортисти на Враца бяха определени от комисия в състав: заместник-кметът Александър Владимиров – председател и членове – председателят на ПК по спорт Момчил Калистратов, Мария Георгиева – младши експерт в спортното министерство, Пламен Иванов – нач.-отдел в Община Враца, Маринела Петрова – експерт от местната администрация, спортният  журналист – Георги Петров, Росица Стаменова- заслужил майстор на спорта и Георги Велчов, гл. специалист.
В тазгодишните номинации за „Спортист на годината“ се включиха 10 клуба, с номинации за 32 спортисти в индивидуалните спортове, както и за 8 отбора, 2-ма треньори и 4 перспективни млади състезатели.
На тържествената церемония присъстваха: народният представител Мартин Харизанов, председателят на Общински съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник- кметовете на Община Враца Александър Владимиров, Цветан Стойчков, Петя Долапчиева, зам. областният управител Николай Николов, състезатели от местните клубове и граждани.
23.01.2024, 09:09 часа
1406 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha