Екатерина Михайлова: Няма основание клетвата на Атанасова и Белазелков да бъде оспорена заради отсъствието на Радев

Екатерина Михайлова: Няма основание клетвата на Атанасова и Белазелков да бъде оспорена заради отсъствието на Радев "Няма основание процедурата с Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да бъде оспорена заради отсъствието на държавния глава".
Това коментира преподавателят по конституционно право проф. Екатерина Михайлова по повод коментарите дали клетвата на двамата нови конституционни съдии може да бъде оспорена, след като президентът Румен Радев отказа да присъства на нея.
"Когато се случи казусът с клетвата на съдия Венета Марковска (през 2012 г. - бел.ред.) имаше следното: президент, който присъства, след което си тръгна, председателят на КС прекрати заседанието и практически не беше положена клетва. Тук имаме клетва, така че нещата са различни и не може да бъдат слагани наравно", обясни тя.
"По принцип всяко нещо може да бъде оспорено, въпросът е какво ще се реши. Аз смятам, че няма да бъде оспорено обаче, защото не виждам основание. В самият закон е казано кои присъстват и не всеки път всички присъстват", коментира проф. Михайлова.
27.01.2024, 13:56 часа
300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha