За втори ден: Недоволни земеделски производители блокираха пътя между Мизия и Оряхово

За втори ден: Недоволни земеделски производители блокираха пътя между Мизия и Оряхово Продължават протестите на врачанските земеделци, които за втори ден блокират пътя между Мизия и Оряхово по посока на ферибота към румънския град Бекет.
„Парим им под краката, да знаете. Опитват се да се измъкнат от какофонията, която създадоха, това не значи, че ние няма да си отстояваме правата“, заяви един от организаторите на протеста Румяна Ангелова.
По думите ѝ след разговорите между протестиращи и управляващи снощи е станало ясно, че Законът за ползване на земеделските земи ще бъде променен до две седмици.
„По отношение на зелените изисквания там също смятаме, че ще успеят, защото има подкрепа и от европейските земеделци. Очакваме да видим дали ще има дерогация за угарите, защото България и Румъния с предложеното не са съгласни“, обясни още Ангелова.
Според нея по отношение на ограниченията за пестицидите също се очаква промяна. „За въпроса, който ни е най-болен, затова, че не можем да си изорем земята, когато трябва – дано да се случи“, коментира още организаторът на протестите.  
Всички присъстващи, които са членове на Българската аграрна камара, заявиха, че се разграничават от исканата оставка на министъра на земеделието от страна на другата асоциация-Българска аграрно- хранителна камара. Протестиращите очакват срещата довечера, след която ще стане ясно дали блокадите на пътищата ще продължат. Днешната ще остане до 15:30 ч. каза Румяна Ангелова.
07.02.2024, 12:18 часа
472 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha