Меглена Плугчиева за споровете преди ротацията: Външното министерство не е международен отдел на която и да е партия

Меглена Плугчиева за споровете преди ротацията: Външното министерство не е международен отдел на която и да е партия Редно е по темата външна политика и външно министерство да се говори сериозно, и изобщо за управлението на държавата, особено в условия на тежки кризи, в които се намираме. Това коментира бившият вицепремиер и дипломат Меглена Плугчиева.
"Никак не споделям този повърхностен подход, който прилагат днешните политици, точно по темата за бъдещ външен министър. Пазарлъкът, който тече е изключително грозно, обидно и недопустимо. Външно министерство не е международен отдел на която и да е партия, за да иска някой, както сподели премиера, че това ще му даде възможност", каза Плугчиева.
По думите ѝ, МВнР е една сериозна институция, която трябва да провежда външната ни политика, която се създава в парламента и в Министерския съвет.
"Госпожа Габриел безспорно има своите контакти и опит като евродепутат, като комисар и съответно, ако има хора с експертен опит и по външна политика и по секторни политики, те са съответно в ГЕРБ - това са фактите. Това, че г-н Борисов и ГЕРБ подариха на "Продължаваме Промяната" съответно управлението преди 6-7 месеца, ето ни е берем плодовете от всичко това", подчерта Меглена Плугчиева.
Според нея, няма нищо страшно да се отиде на нови избори. Ако това ще продължава с една некоалиционна сглобка или управление, то е по-добре да се отиде на избори. С този ротационен принцип, това правителство работи почти като служебно.
11.02.2024, 10:44 часа
261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha