Министър Вътев се среща с представители на аграрните асоциации

Министър Вътев се среща с представители на аграрните асоциации Министърът на земеделието ще се срещне с представители на аграрните асоциации този следобед. Очаква се да бъде уточнен финалният текст на споразумението между правителството и браншовата организация на земеделците, преди да се стигне до неговото подписване в началото на следващата седмица.
Въпреки очакванията, че подписите под споразумението ще сложат край на протестите и ще изгладят разногласията на тема държавни помощи и компенсации, това не се случва.
Насрочените за днес разговори между властта и земеделците ще се случат на фона на продължаващите раздори в сектора. Вчера стана ясно, че инициативен комитет от 26 организации не подкрепя постигнатите договорки с управляващите, продължава да настоява да оставката на Кирил Вътев и приканва за подновяване на протестите от вторник. 
Междувременно от Българска аграрна камара излязоха с позиция до медиите. В нея заявяват, че ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и преследване на лични цели, от което БАК категорично се разграничава.
11.02.2024, 13:44 часа
181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha