Учени: Силовите тренировки помагат при депресия

Учени: Силовите тренировки помагат при депресия Силовите тренировки имат ефект при лечение на симптоми на тревожност и депресия. Това потвърждава изследване на учени от Университета на Лимерик в Ирландия и на Университета на Айова, САЩ, публикувано в "Медикъл Експрес". Резултатите подкрепят ползата от тези упражнения при пациенти със симптоми на тревожност и депресия и изследват механизмите на въздействие.
Изследването под ръководството на проф. Матю Херинг от Университета на Лимерик и проф. Джейкъб Майър от Университета на Айова е публикувано в специализираното издание Trends in Molecular Medicine ("тенденции в молекулярната медицина"). Авторите казват, че са налице "вълнуващи доказателства", че силовите тренировки може да са достъпна алтернативна терапия за подобряване на ефекта на по-утвърдени лечения за тревожност и депресия и за допълнителни ползи върху здравето.
Здравните ползи от силовите тренировки или от упражненията за укрепване на мускулатурата са отдавна установени, каза д-р Херинг. Той подчерта, че досега сравнително неизследвано е въздействието на тези упражнения върху депресивните симптоми.
11.02.2024, 15:57 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha