МОСВ предупреди: Очакват се повишения на речните нива

МОСВ предупреди: Очакват се повишения на речните нива Краткотрайни повишения на речните нива в Дунавския басейн и във водосборите на реките южно от р. Ропотамо се очакват днес в резултат на валежи, сочи информация на сайта на Министерството на околната среда и водите. Също поради валежи и оттичане, ще има повишения, главно в средногорските и родопските притоци на р. Марица, в долното течение на р. Марица, във водосбора на р. Тунджа и в Западнобеломорския басейн. През следващите три дни речните нива в голяма част от басейните ще се понижават.
В Дунавския басейн ще има покачване на речните нива на 14 февруари. В Черноморския басейн утре са възможни незначителни повишения на речните нива, главно във водосборите на реките южно от р. Ропотамо, посочват от МОСВ. В Източнобеломорския басейн във вечерните часове на 13-и и 14 февруари ще има нови повишения на речните нива във водосбора на р. Тунджа и старопланинските притоци на р. Марица.
В Западнобеломорския басейн утре и в други ден са възможни краткотрайни повишения на нивата във водосборите на пиринските притоци на реките Струма и Места и р. Пиринска Бистрица. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, казват от МОСВ.
12.02.2024, 15:45 часа
257 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha