Инспекцията по труда във Враца друсна актове за близо 30 бона за месец

Инспекцията по труда във Враца друсна актове за близо 30 бона за месец През месец януари Инспекцията по труда във Враца е съставила 11 акта за административни нарушения, научи агенция BulNews. Наложените санкции са за сумата от 29 500 лева. 
Два от актовете са за работа без трудов договор, съобщават от Инспекцията. 7 пък са за неизпълнени предписания. Причината за останалите 2 не се посочва. 
През отчетния период дейността на Инспекцията по труда във Враца е била насочена приоритетно към решаване на получените жалби и сигнали. Акцент в контролната дейност на дирекцията са и обектите на контрол в секторите „Строителство“ и „Селско стопанство“, които са идентифицирани като рискови, както по отношение изпълнението на трудовите правоотношения, така и по безопасността на труда. 
Проверени са 98 предприятия от различни отрасли на икономиката. По постъпили сигнали от граждани и организации са направени 12 проверки, а 34 са били за контрол по изпълнение на дадени предписания. 
Общо са констатирани 441 нарушения. Дадени са 429 задължителни за изпълнение предписания. Един обект е бил спрян от инспекторите. Подаден е един сигнал до Прокуратурата за работа на непълнолетно лице.
Благодарение намесата на Инспекцията по труда във Враца намалява броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения. За периода има изплатени заплати за стар период в размер на 395 500 лв.
13.02.2024, 09:45 часа
926 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha