Нови бронирани "Мерцедес"-и за над 1 милион лева ще возят Румен Радев и Николай Денков

Нови бронирани "Мерцедес"-и за над 1 милион лева ще возят Румен Радев и Николай Денков Белоградчишкият епископ Поликарп освети три новопридобити бронирани автомобила "Мерцедес", които Националната служба за охрана (НСО) добави към своя парк. Всяка от тези луксозни машини е оценена на един милион лева без включен ДДС. Тези бронирани возила са предназначени за използване от високопоставени български държавни служители като президента, премиера и председателя на парламента, както и за транспортиране на чуждестранни им гости.
В официално изявление, НСО уточнява, че новите автомобили, както и всички други активи на службата, няма да се използват само от едно конкретно лице, а само след конкретен анализ на текущите нужди и приоритети.
Тези придобивки целят да отговорят на спешните изисквания на държавната охранителна служба за изпълнение на нейните законови задължения, включително осигуряването на защита на официални чуждестранни делегации по време на техните посещения в България, както е предвидено в законодателството за НСО.
13.02.2024, 11:36 часа
632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha