Минчев: Арабаджиеви и Бакалова са сред имената в доклада за Нотариуса

Минчев: Арабаджиеви и Бакалова са сред имената в доклада за Нотариуса

“В доклада, който ген. Атанас Атанасов е получил, се описва как функционира групата около “Нотариуса”. Има имена на хора, които са посещавали клуба на Божанов - "SS". Споменават се и семейство Арабаджиеви, като жертви на групата около Мартин Божанов”. Това заяви Никола Минчев, депутат от ПП-ДБ и председател на временната комисия, която се занимава с дейността на групата около “Нотариуса”.
“Този доклад, който Атанас Атанасов е получил, съм изпратил на всички членове на комисията. В него се описва как функционира групата около “Нотариуса”, има списък с имена, които са посещавали клуба "SS". Моето желание е да получим тези имена по институционален ред и те да изскочат по време на работата на комисията, както се случи вчера с името на Емил Писков, което беше споменато от страна на Антикорупционния фонд”, обясни Минчев.
Той коментира, че имената в доклада са около 10. “Описани са конкретни казуси, като например тези на Ивайла Бакалова и на семейство Арабаджиеви, които са били жертви на дейността на групата около Мартин Божанов”, поясни Минчев. Той бе категоричен, че всеки, който има връзка със случая, ще бъде разпитан.
Депутатът от ПП-ДБ също така увери, че не се разсъждава върху вариант да няма ротация. “Да има правителство в този формат, е най-доброто в този момент и призовавам всички политици да са отговорни, за да се случи ротацията плавно”, допълни Никола Минчев. 

16.02.2024, 15:45 часа
652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha