Разширяват лъчелечебния център към Онкото във Враца

Разширяват лъчелечебния център към Онкото във Враца Днес се предвижда да бъдат изляти 300 куб.см бетон за бункера на новия линеен ускорител в Онкото във Враца, съобщиха от ръководството.
КОЦ-Враца е единственото лечебно заведение, което обслужва пациенти с онкологични заболявания от трите области в Северозападна България. С цел повишаване на качеството на здравните услуги, ръководството на центъра – управителят д-р Томов, началник Отделение по лъчелечение и медицинския съвет взеха решение за разширяване на лъчелечебния център. Тази инвестиция ще бъде извършена със собствени средства.
Ще бъде построено ново отделение за пациентите като втори етаж на лъчелечебния център, което ще отговаря на всички съвременните изисквания за неговото функциониране. 
"По плана за възстановяване и устойчивост очакваме от министерството на здравеопазването нов втори ускорител. За тази цел изграждаме второ процедурно помещение.
В момента разполагаме с един линеен ускорител и един компютър-томограф, с които работим по най-модерните техники на лъчелечение по европейски стандарти. Със собствени средства през изминалите години купихме модерна дозиметрична апаратура, както и единствена по рода си в страната верификационна апаратура за проверка на дозиметричните планове за пациентите.
С втори линеен ускорител ще осигурим непрекъсване на лъчелечението на пациентите, когато се наложи техническа профилактика на един от двата линейни ускорителя. Ще бъдат включени нови методики на лъчелечение, например радиохирургия. Ще се използват скъпоструващите планираща, дозиметрична и верификационна системи и за двата ускорителя. Ще се увеличи капацитетът за лъчелечение на лечебното заведение", допълниха от ръководството на лечебното заведение
21.02.2024, 08:40 часа
1887 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha