Борисов за Петков: Доверието ни е паднало до ледена епоха

Борисов за Петков: Доверието ни е паднало до ледена епоха Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна" каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено.
Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност", отсече Борисов.
"Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър", добави Борисов.
"Ние сме в прекрасна комуникационна връзка с Тагарев", добави още той.
"До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство", каза лидерът на ГЕРБ.
"Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка", смята Борисов.
"Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си Габриел външен министър..." Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър!", каза Борисов.
"Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя - шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите", каза още Борисов.
Борисов коментира и Христо Иванов заради регулаторите.
"Когато Христо Иванов беше с Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите - всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе - може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те!
Христо Иванов не е коректен към мен и ГЕРБ в две неща - първо имаше цялата власт да смени всички регулатори, и второ, неговият депутат Иван Иванов от "Да, България", е начело на най-важния регулатор - КЕВР".
24.02.2024, 11:48 часа
245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha