Заради необичайно високите температури: Овощни дръвчета цъфнаха в Монтана

Заради необичайно високите температури: Овощни дръвчета цъфнаха в Монтана Сливови дръвчета цъфнаха в Монтана. Необичайно високите температури по това време на годината причиниха вегетацията, научи агенция BulNews.
Близо 24 градуса бе в Монтана в началото на месеца. От тогава дневно-нощните температури са почти положителни. Това подмами някои видове овощни дръвчета да се събудят от зимния покой и вече има цъфнали сливи, а на места - и кайсии. Топлото време събуди пчелите, които се възползваха от разтворените цветове по дърветата.
"По данни на агрометеорологичните станции, няма опасност за ранноцъфтящите овошки. Всичко е в нормален ход на развитие", обясни Леночка Ангелова - началник на Хидрометеорологичната обсерватория в Монтана.
Агроспециалистите припомниха, че може да се извършва резитба на лозите и дръвчетата и пръскане на овощките с медсъдържащи препарати. В оставащите дни до края на февруари се очаква понижение на температурите. Ако това се случи, ще стопира вегетацията в други видове овощни дръвчета.
24.02.2024, 13:23 часа
373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha