Пуснаха Христо Шопов на свобода, не държал пистолет в ръката си, а ключове

Пуснаха Христо Шопов на свобода, не държал пистолет в ръката си, а ключове Христо Шопов излиза от ареста с мярка "подписка". Софийски районен съд няма обосновано предположение за извършване на деянието. "Няма доказателства, че Шопов е насочвал оръжие", стана ясно от днешното заседание на въпросното дело.
Няма и доказателства за вербални заплахи. Патриша Тийвс също изразявала единствено предположение, че Шопов е държал пистолет. Съдът каза, че Тийвс е предоставила два записа от личния си мобилен телефон. Тези записи са разгледани при досъдебното производство. На записите не е заснето, че Шопов държи пистолет и не се чува да изрича репликата "Ще те убия (на англ. език)".
Съдът посочи, че единственият предмет, който е доказано, че актьорът е държал са връзка ключове. Съдът приема, че Шопов действително е държал именно това - връзка ключове. По отношение на това, че Шопов е подпрял Тийвс на оградата и я блъснал, съдът заяви, че би могло да има красноречиво подозрение, че това действително е било така. Има съдебно-медицинска експертиза, която казва, че травматичните увреждания на Тийвс кореспондират с нощта на скандала и потвърждават показанията й.
Според съда няма опасност Шопов да се укрие. Обстоятелството, че е публична също обуславя извода за опасност от укриване с какъвто и да било интензитет. Софийски районен съд посочи, че актьорът е с чисто съдебно минало. Съдът не се съгласи с аргумента на прокуратурата за "продължаващ конфликт". Данните по досъдебното производство сочели, че става въпрос за инцидентен конфликт.
Мариана Станишева също свидетелства, че са игнорирали Тийвс. Самата Патриша Тийвс не съобщава да е имала предходни пререкания с Шопов, казаха още от съда. Тийвс е свидетелствала, че дори не са се поздравявали и не знаела, че Шопов говори английски. Делото пред СГС ще е в четвъртък от 10 ч.
Адвокатът на Христо Шопов Лулчева заяви, че искането за задържане под стража от Софийска районна прокуратура е неоснователно. Защитата представи епикриза за операция на Христо Шопов преди няколко месеца, която свидетелства за влошено здравословно състояние.
24.02.2024, 16:32 часа
480 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha