"Бдин" загуби с 0:1 във Видин от "Спартак" /Варна/ /снимки/

"Бдин" загуби с 0:1 във Видин от "Спартак" /Варна/ /снимки/ „Бдин“ /Видин/ отстъпи с 0:1 при домакинството си на един от лидерите в класирането на Втора лига „Спартак“ /Варна/.
Мачът от 22-рия кръг на първенството предложи здрава битка в средата на терена.
Срещата започна с натиск на гостите. Още в 5-ата минута претендираха за дузпа за игра с ръка на защитник на „Бдин“ в наказателното поле. Първия удар към едната от двете врати отправи Цветослав Петров в 10-ата минута, но шутът му отдалеч мина покрай вратата на домакините. Минута по-късно главният съдия Вилиян Видинов подмина нарушение на гостите и централният нападател на „Спартак“ Ахмед Ахмедов се озова сам срещу вратаря, новият сръбски страж на „Бдин“ Велко Маркович обаче съобразително съкрати дистанцията и успя да избие удара му. Маркович улови и хубав удар от въздуха на Мехмедов в 24-ата минута след центриране на Начев от корнер. Към средата на първото полувреме видинските футболисти поизравниха играта и погледнаха по-смело към вратата на "соколите", които започнаха да разчитат главно на центрирания към високия Ахмедов, умело парирани от защитата и Маркович. В 32-ата минута игра с ръка на защитник на „Спартак“ на границата на наказателното поле не бе санкционирана от главния рефер, което предизвика гнева на публиката. Пет минути по-късно бдинци стигнаха до най-чистото си положение след хубава атака, но двата последователни удара на Цветомир Тодоров и на Ливан Обисса не намериха целта. В 39-ата минута самостоятелен пробив на Обисса бе спрян в наказателното поле. Финалният натиск на гостите от Варна не даде резултат и двата тима се оттеглиха на почивката при равен резултат 0:0.
Втората част отново започна с натиск на „Спартак“. Три минути след подновяването на играта капитанът Руменов опита да изненада стража на домакините, но ударът му по земя мина покрай вратата. Единственото попадения в мача падна в 52-ата минута след грешка в защитата на „Бдин“, която не успя да избие една наглед лесна топка. Кълбото попадна у бързоногото крило на гостите Ивей Ромееш, който отбеляза с хубав удар в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Маркович.
Наставникът на бдинци Николай Цветков опита да промени резултата с включването на състезатели от резервната скамейка. В игра се появиха новите попълнения Виейра де Соуса, Иван Аспарухов, Иван Аврамов и Бонсу Кваси. В 73-ата минута Соуса отправи хубав удар с глава, но съдията отсъди нарушение в нападение. Пет минути по-късно Ивайло Иванов се извиси след центриране от корнер на Цветомир Тодоров, ударът му с глава обаче мина над вратата на гостите, които към края на срещата започнаха умело да бавят играта. Опитът за финален натиск на „Бдин“ не съумя и срещата логично завърши в полза на „Спартак“. Публиката изпрати с аплодисменти своите любимци въпреки загубата. И двамата треньори похвалиха след мача сърцатата игра на бдинци.
"В сравнение с първия мач съвсем друго лице показа днес нашият отбор. Мачът вървеше според нашите очаквания. Искахме да има повече борба и единоборства. Лошото е, че получихме лек гол и това доведе до загубата. Не мога да бъда недоволен от раздаването на момчетата, мисля, че много от тях играха на върха на възможностите си, но срещу нас имахме един от най-добрите отбори в групата. За съжаление загубихме и ситуацията ни става доста тежка", коментира Николай Цветков.
"Трудно дойде победата, момчета от "Бдин" се бореха. Първото полувреме имахме 2, 3 положения, но не успяхме да вкараме по-ранен гол и мачът стана труден, защото и теренът не бе добър. Радвам се, че в крайна сметка в началото на второто полувреме вдигнахме скоростта и успяхме да вкараме. Този мач бе специален за мен. За пръв път играя срещу "Бдин" като треньор и естествено има носталгия - "Бдин" винаги ще си остане в сърцето ми. Амбициите на "Спартак" са да влезем в Първа лига като първи в класирането", сподели Росен Кирилов, който започна футболната си кариера на стадион "Георги Бенковски" във Видин.

"Бдин" /Видин/: 33. Велко Маркович; 18. Стойчо Стойков (ЖК); 31. Даниел Стоянов; 5. Ивайло Иванов; 11. Мартин Николов; 6. Симеон Иванов/30. Иван Аврамов; 8. Калоян Цветков - кап.; 10. Цветомир Тодоров; 88. Кристиян Йошов/45. Бонсу Кваси; 14. Александър Соколов/20. Иван Аспарухов; 9. Ливан Обисса (ЖК)/23. Виейра де Соуса

"Спартак" /Варна/: 23. Георги Георгиев; 9. Мехмед Мехмед/31. Дмитро Семенив; 4. Радослав Терзиев; 6. Александър Цветков; 2. Велислав Боев; 5. Йоан Бауренски (ЖК)/13. Георги Иванов; 45. Даниел Начев/78. Велислав Минков; 10. Румен Руменов - кап.; 8. Цветослав Петров/11. Виктор Митев; 14. Ивей Ромееш; 29. Ахмед Ахмедов
24.02.2024, 17:13 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha