Мая Манолова: Сглобката крие срамотиите си с меморандума

Мая Манолова: Сглобката крие срамотиите си с меморандума "Меморандумът е смокинов лист, който скрива срамотиите на сглобката". Това заяви Мая Манолова.
"Той е един брачен договор, който да разпредели времето за седене в скута и времето извън скута. И един график на това кой е в скута, колко време е в скута, защото седенето в скута очевидно означава разпределение на порциите власт", добави бившият омбудсман.
Мая Манолова коментира актуалните политически теми, като изказа мнението, че "и двете условия на делкане "50 на 50" или "една трета на една трета", са еднакво неприемливи. Окачестви ги като абсурдни.
Мая Манолова постави акцент върху едностранното индексиране на цените на мобилните оператори, като ги нарече "галеници".
"Телекомите са галените деца на държавата".
"Те са оставени да трупат огромни печалби на гърба на хората и при това едностранно да могат да увеличават всяка година мобилните такси, които всички ние плащаме. Ако върнем три години назад това са 30% увеличение", посочи Мая Манолова.
Тя е завела три колективни иска срещу мобилните оператори, заради индексирането на цената на мобилните услуги с 9,5%.
"Те не правят нищо, просто с едно щракване на пръсти, те правят едностранно индексиране на цената, и прибират от потребителите", добави тя.
Според Манолова има още "скандални клаузи", като тази:
"Неустойка 8% върху дължимите суми, с които мобилните оператори наемат колекторски фирми, за да събират тези вземания".
25.02.2024, 13:10 часа
238 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha