Премиерът Денков пристигна с влак в Украйна

Премиерът Денков пристигна с влак в Украйна Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна, предаде БНТ.
В българската делегация са министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.
Българската делегация пътува с влак до Украйна.
Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйнасъобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.
България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа, посочват от Министерския съвет.
26.02.2024, 09:47 часа
278 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha