Орязват броя на служителите в ОП „Спорт и туризъм“ във Враца, в БКС назначават повече

Орязват броя на служителите в ОП „Спорт и туризъм“ във Враца, в БКС назначават повече Промени в състава и щатните бройки на две общински предприятия ще обсъждат на редовното си заседание за февруари общинските съветници във Враца. И двете докладни са внесени от градоначалника Калин Каменов, но са по обща идея с местния парламент, стана ясно на пресконференция с кметския екип по-рано днес. 
Предложението е да се намали броя на служителите в ОП „Спорт и туризъм“ с 23-ма служители. Така от 75, работещите в предприятието ще станат 52-ма. Промяната е мотивирана от необходимостта от повишение на заплатата на квалифицираните кадри, което може да се постигне чрез свиване на сегашния щат.
Темата коментира ресорният зам.-кмет Александър Владимиров. По думите му, 11 от въпросните позиции са празни, т.е. в момента никой не е назначен на тях и не става въпрос за съкращение, а за освобождаване на щатни бройки, за които от години не могат да бъдат намерени служители. 
Част от позициите, които ще бъдат редуцирани, са заради намаляване броя на стопанисваните от предприятието обекти. В момента тече процедура за отдаване под наем на открития басейн в района на спортен комплекс „Христо Ботев“, ресторанта до него и хотел „Олимпийски надежди“. Най-вероятно, ако се намери наемател, служителите, работили до сега там, ще си останат на работа, просто не към общината. 
Останалите бройки, които ще бъдат орязани от персонала на общинското предприятие, целят в предприятието да останат по-малко, но по-квалифицирани кадри, обясни още Владимиров. 
За общинско предприятие БКС е предвидено увеличаване на заетите хора с 10 души. Така от 184 те ще станат 194. В докладната промяната е мотивирана от необходимостта от по-добро извършване на комуналните дейности на дружеството. 
Зам.-кметът Цветан Стойчков обясни, че се предвиждат промени в честотата на сметосъбиране и сметоизвозване, като от два пъти месечно, това ще става вече 4 пъти. Така услугата ще стане по-качествена, като именно това бе и основната цел на вдигането на такса смет и данъците за врачани. 
Предложенията за промените в щата бяха част от дневния ред и на предходната сесия, но бяха оттеглени в последния момент. Дали те ще станат факт, ще стане ясно утре. 
 
26.02.2024, 15:29 часа
1110 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha