Кой държи касата: ДПС има нужда от пари, а торбата с парите е в Делян Пеевски

Кой държи касата: ДПС има нужда от пари, а торбата с парите е в Делян Пеевски ДПС има нужда от пари, а торбата с парите е в  Делян Пеевски. Това каза пред БНР историкът и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар и коментира:
"Той е човекът, който раздава парите. ДПС не участва много отдавна във властта и касата му е изпразнена".
Според Карахасан Делян Пеевски не е много добре приет в Движението, "което се смята за турска партия", затова Ахмед Доган "направи един пируети" и въведе формулата със съпредседатели на ДПС.
"Единият ще координира работите, а другият ще бъде оръдие в неговите ръце".
Историкът подчерта, че не трябва да има съмнение, че почетният председател Ахмед Доган продължава да дърпа конците в ДПС. 
"Пеевски и Доган си подхвърлят добре топката и на този етап не виждам някакъв срив между двамата. Той даде съответните аванси на Пеевски, като го нарече феномен. Без ДПС Пеевски е нищо и така Доган го държи здраво, но двамата имат нужда един от друг. ... Ще бъде използван от Доган, докато бъде добър изпълнител. Съдбата на Пеевски е като на Лютви Местан и Мустафа Карадайъ. Един ден, когато бъде изчерпан, той ще бъде отстрелян от движението. Засега Доган има нужда от него и от неговите пари".
Прави впечатление, че по отношение на ГЕРБ няма никакви проблеми и" нещата са много диалогични", коментира още историкът и добави, че Пеевски "хвърля камъни в двора на ПП-ДБ", защото там се вижда, че там каруцата скърца с ГЕРБ и при едни евентуални избори ГЕРБ и ДПС могат да бъдат заедно и "официално да се наместят във властта и ако не им достигне нещо, ще използват някоя патерица - я БСП, я ИТН". 
ДПС отдавна се е отдалечило от хората, те са лъгани постоянно, заяви още историкът и журналист.
"ДПС се зароди като движение за правата и свободите на българските турци, но днес виждаме, че тези хора просто са лъгани, ще видим и че през различните години ДПС много активно се намеси в т.нар. задкулисна политика", обясни той.
28.02.2024, 10:45 часа
340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha