Борисов обявява коалиционното споразумение на 5 март

Борисов обявява коалиционното споразумение на 5 март Коалиционното споразумение за общо управление за следващите 3 години, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е готово. За това съобщи лидерът на герберите Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Документът ще бъде представен първо пред ГЕРБ на 5 март в 12 часа. 
"На 5 март в 12 часа, като минат през партията и покажат уважението си към партията, ще го получат – и в електронен, и в хартиен вид", заяви Борисов по повод това кога ПП-ДБ ще се запознаят с документа. И допълни, че много от предложенията в меморандума на ПП-ДБ, който преди седмица стана причина за размяна на репликите между герберите и дясното обединение, са залегнали в коалиционното споразумение. "То (коалиционното споразумение - бел. ред.) не е нещо, което те за първи път ще чуят", заяви Борисов по повод критиката на Кирил Петков, че хората му ще имат малко време, за да се запознаят с документа.
Във връзка с оценката на министрите Борисов заяви, че от въпросите, които депутатите им задават в пленарната зала, ''излиза, че много неща не са свършени''.
С оставката, която премиерът Николай Денков трябва да подаде на 6 март, кабинетът не спира да работи. Това стана ясно от брифинга на премиера след петъчния парламентарен контрол.
"По Конституция аз изпращам писмено моята оставка от Министерски съвет към Народното събрание, след което Народното събрание ще реши кога да я вкара в дневния ред. Докато няма решение, правителството работи. След като бъде приета оставката, правителството работи като правителство в оставка. Датата 6 март произтича от това, че правителството беше избрано на 6 юни. Ние сме поели ангажимента на 6 юни'', обясни Денков. 
Относно преговорите за предстоящата ротация Денков заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ са предложили документи, които да послужат като основа за преговори. А за оценката на министрите премиерът обясни, че още преди месец е получил информация за това какво е изпълнено във всеки един ресор. Очаква се оценката на външния министър Мария Габриел.  
01.03.2024, 12:10 часа
295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha