ПП-ДБ канят ГЕРБ да внесат заедно правила за избор на антикорупционната комисия

ПП-ДБ канят ГЕРБ да внесат заедно правила за избор на антикорупционната комисия ПП-ДБ канят партньорите си от ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията. Това обяви на брифинг в парламента Кирил Петков, съпредседател парламентарната група ПП-ДБ.
Петков напомни, че антикорупционният закон е приет преди пет месеца, а все още няма избран орган.
През септември миналата година парламентът прие законови промени, с които раздели на две звена КПКОНПИ – едното за борба с корупцията, а другото – за  отнемане на незаконно придобито имущество.
„Днес чухме покана от Борисов, че ни кани и за КЗК. Аз съм доволен, че почваме да се движим в правилната посока, но в случая не е идеята да сменим една майка с друга майка, а да направим прозрачен процес. В случая с КЗК - да направим промяна в закона, така че да няма единовластие на председателя, а да направим така, че българският гражданин да знае, че всички цени и обществени поръчки, одобрени от КЗК, са направени така, че да защитават обществения интерес", коментира Петков.
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов с коалиционното споразумение, което ще предложи на ПП-ДБ, но първо ще го покаже на съпратийците си на 5 март.
01.03.2024, 16:33 часа
207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha