Читателите на BulNews: Корупцията разгражда Окръжния съд във Враца, хората се страхуват да кажат мнението си /сухи цифри/

Читателите на BulNews: Корупцията разгражда Окръжния съд във Враца, хората се страхуват да кажат мнението си /сухи цифри/ Корупцията разяжда Окръжния съд във Враца. Това става ясно от крайните резултати на анкета в сайта на агенция BulNews.
От 26-ти февруари до 3-ти март читателите на информационния лидер на Северозапада имаха възможност да гласуват в допитване, в което им беше зададен въпросът: Има ли корупция в Окръжен съд-Враца?
Резултатите от вота са доста притеснителни.
76% от участвалите в анкетата са категорични, че корупцията в Окръжния съд във Враца не е непознато явление. На обратното мнение са само 14%. Още по-притеснително е, че част от гласувалите – 10%, не смеят да отговорят на въпроса от страх от репресии, въпреки че е анонимно. В анкетата можеше да се гласува само веднъж от едно IP и няма възможност от манипулиране на резултата.
Тези цифри са звучен шамар за магистратите, които обичат да създават впечатлението, че са нещо като Свещените крави в Индия и нахално изискват от гражданското общество задължително да получават уважение за своята работа.
Народът обаче мисли по малко по-различен начин.
Анкетата ясно показва, че хората дават доста ниска оценка за морала на иначе тези големи професионалисти. Очевидно преобладаващото мнение за някои от магистратите от Окръжния съд във Враца е, че кешът често сваля превръзката от очите на Темида и това води до изкривяване на правосъдието. И така, вместо да правораздават „В името на народа“, става в името на джоба.
Вероятно честни врачански магистрати ще се опитат да неглижират резултатите от тази анкета. Нека обаче да имат предвид, че през февруари сайтът на BulNews е бил посетен 1 917 813 пъти и тази внушителна цифра не може с лека ръка да бъде пренебрегната. Допитването през изминалата седмица може да се приеме и като народен вот за ставащото в Съдебната палата и трябва да бъде прието в цялата си тежест.
В редакцията на медията ни започна да пристига чувствителна информация за сложни взаимоотношения в голямата бяла сграда в центъра на Враца. Има и твърдения за неприлично богати магистрати с много имоти.
По този повод агенция BulNews реши да отдели ресурс и да започне да проучва имотното състояние на магистратите от Окръжен съд-Враца. Разследването ни ще обхване не само достолепните съдии, но и техните близки, тъй като може да се окаже, че там е "заровено кучето". За целта ще ни е необходимо време, но когато имаме налична цялата информация, ще я направим достояние на обществеността. Данъкоплатците имат право да получат достатъчно данни, за да изградят своето мнение по тази чувствителна тема в България.
Ще проверим и кой кум, кой сват и кой на булката брат, както се казва в народния фолклор.
Междувременно данните от нашата анкета ще бъдат изпратени на ВСС и Инспектората към ВСС. Може би е време Съдебното правителство да насочи прожекторите към Окръжен съд-Враца. Току-виж от сенките изскочи някой като Петьо Еврото или Мартин Нотариуса.
Апропо, какво се чува за Емил Петров, брата на Петьо Еврото?
05.03.2024, 08:40 часа
3747 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha