Благороден жест! От „Капачки за бъдеще“ дариха линейка на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

Благороден жест! От „Капачки за бъдеще“ дариха линейка на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/ Кампанията „Капачки за бъдеще“ дари линейка на врачанската многопрофилна болница, видя BulNews.
Специализираният автомобил, с който вече разполага МБАЛ „Христо Ботев“ бе докаран малко по-рано днес пред сградата на лечебницата. Заедно с линейката пристигна и Лазар Радков, който е главният „виновник“ на всички благородни каузи, свързани с мащабната кампания за капачки у нас. Той бе посрещнат от директора на врачанската болница д-р Кети Ценова, която благодари от сърце за направеното дарение.
„Обърнахме се към „Капачки за бъдеще“ и те откликнаха на молбата ни. Линейката е предназначена за транспорт на хора на хемодиализа. Нашата болница обслужва цялата област, кат отговаря за общо 5 лъча. Към момента те се обслужват от 3 автомобила, а общият брой на хората на хемодиализа от всички врачански общини е 22. Назначените процедури при всеки са индивидуални, като всеки човек прави по поне 2 процедури седмично. Сами разбирате, че с 3 автомобила е много трудно транспортирането навреме на хората, което налага шофьорите да започват работа посред нощ, за да може всеки да направи процедурата си, когато трябва. Сега, с новата линейка, работата ни ще бъде по-улеснена, а хората ще се чувстват една идея по-комфортно, когато бъдат транспортирани“, каза пред медиите д-р Ценова.
Парите за линейките и всички апарати, които даряват от „Капачки за бъдеще“ се събират предимно от предадени капачки, благотворителни календари и предмети, както и от дарители.
„Събираме капачки от цялата страна, като се движим по изготвен график за всяка определена кампания. Вече сме осигурили 5 специализирани детски линейки, 2 офроуд линейки, като тази, за врачанската болница, е първата транспортна, която даряваме.
Закупени са и редица кувьози, като болниците в Мездра и Козлодуй също разполагат с такива от наша кампания от преди няколко години. Вече е поръчана апаратура за още няколко болници, като главно следващите дарения ще са за детските отделения на различни лечебни заведения в страната.
Продължаваме да помагаме на хората и сме благодарни на всички, които се включват по един или друг начин в инициативите на „Капачки за бъдеще“, защото успяваме заедно“, каза Лазар Радков.
Най-новата придобивка на болницата във Враца е втора употреба и е преоборудвана за транспортни цели. Разполага с 8+1 място, като има и специализирана платформа отзад, предназначена за хора с увреждания.
Следващата кампания за събиране на капачки във Враца ще бъде на 28 април на паркинга на „Кауфланд“.
13.03.2024, 11:54 часа
3242 4
Коментари

Щирлиц

13.03.2024, 22:34 часа
Вземай и шишетата. Нямааа да правиш такава дискриминация. Ще те съдят у Страстбюрк

Капачки чудесно

13.03.2024, 21:28 часа
Събираме капачки за линейки и ковиози, а някой крадат милиони и се не наситиха! Каквото остане заминава за хамериканците за самолети на хартия и БТР- където никой не ги иска даже и хамерите, канадците пък ни крадат златото, а ни сме капачки!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha