Арестуваните сводници във Враца и Лом: Биели с бухалки наши момичета и ги горели със запалки

Арестуваните сводници във Враца и Лом: Биели с бухалки наши момичета и ги горели със запалки Младите българки, принуждавани да проституират, били бити с бейзболни бухалки в случаите, когато се противопоставяли на тарторите на наша банда, занимаваща се с трафик на жени. В някои случаи ги горели и със запалки за газови бутилки. Това стана ясно по време на приключилата операция на полицията в град Лече, Пулия, при която бяха арестувани 21 българи и 1 италианец за трафик на жени с цел проституция. 30 души се разследват.
Припомняме, че още снощи само медията ни писа за шестима души, арестувани в Лом и Враца заради разследването на италианските власти за случаи със склоняване на жени към проституция.

Закон и ред! Полицията във Враца и Лом с мощен удар, има много арестувани

Много от видеокадрите, заснети от следователите на Апенините по време на разследването, са запечатали сцени на истинска жестокост. В тях се вижда и друго – как мъж разделя на ивици с кредитна карта бял прах в черна чиния, която преди това е почистил внимателно с хартиена салфетка. След това мъжът смърка с помощта на навита на фунийка банкнота. Четиригодишно момиченце, седящо на масата, наблюдава сцената, която сякаш е игра, а после помага на една от жените да държи неподвижна чинията с кокаина, докато смърка. След това детето подава чинията на други. Мъж, който според властите е българинът Янек Янчев Антов, доближава пръста си с кокаин до устата на детето и го пита: „Искаш ли да смръкнеш? Не... Какво искаш? Искаш ли да се дрогираш? Не може така!...."
Тази сцена е запечатана през октомври 2022 г. от италианските власти. Това са само някои от видео доказателствата за престъпната дейност, с които полицията в град Лече се сдобила по време на разследването си срещу българите.
Срещу арестуваните са повдигнати обвинения за участие в група за експлоатиране на проституция и за трафик на жени с тази цел, за изнудване, за заплашване, клевета, отвличане на хора и др. Става въпрос за факти, случили се от 2021 г. до днес в зоната на Саленто, където е Лече, и в България.
Според италианската телевизия РАИ, логистичната база на бандата била в жилище в град Лече, на улица „Серафимо Елмо". Тук българките, пристигащи от родината си, били разпределяни като стока за работата си, свързана с проституция. Те били купувани в България срещу сума от 500 евро.
Според италианските медии, сред които и в. "Република", са арестувани на Апенините Анто Янчев на 53 г., наречен „Чичото", синът му Янек Антов Янчев, по прякор Снайпера, на 30 г., снахата Милена Миткова на 28, както и 18 други българи, чиито имена също се съобщават. Задържан под домашен арест е и италианецът Луиджи Ферари на 51 г.
За да стигнат до сегашните арести, италианските власти са следили бандата в продължение на месеци, подслушвайки телефоните им и записвайки с видеокамери много от действията им под координацията на Регионалната дирекция „Антимафия". Голяма част от разследването е направено в сътрудничество с българските власти. 900 страници следствени документи са събрани през изминалите месеци. Все още не е идентифициран един българин, който участвал в набирането за трафика на свои сънароднички, обещавайки им работа в Италия. Вместо това той ги продавал на бандата. Щом пристигали в Италия, те били насочвани към проституция на улицата или в апартамента на организацията. Работели непрекъснато – и през уикенди, и по време на празници, на студ, и на дъжд.
Апартаментът, в който било седалището на бандата, се водел като адрес на фирмата „Антов Анто Янчев". Тя формално се занимавала с търговия с коли. Тази сфера от дейността на българина властите не са разследвали. В същия апартамент пристигали и клиентите на жените, които били търсени чрез обяви в интернет.
13.03.2024, 13:12 часа
4645 3
Коментари

батко гошо

13.03.2024, 14:19 часа
по 200години затвор и като излязат да правят каквото щът.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha