Австрия гони още двама руски дипломати

Австрия гони още двама руски дипломати Австрия обяви двама руски дипломати за персона нон грата, съобщи австрийската новинарска агенция АПА.
Говорителка на външния министър Александър Шаленберг заяви пред АПА тази вечер, че двамата "са извършили действия, които са несъвместими с дипломатическия им статут".
Тази формулировка обикновено се използва, когато става въпрос за дейност на тайните служби. Публична тайна е, че сред служителите на руското посолство във Виена има шпиони.
Въпросните лица трябва да напуснат австрийската територия най-късно до 19 март. Те са работили в посолството на Русия в Австрия, а не в представителството към международните организации във Виена. 
В миналото Австрия по-скоро се въздържаше да експулсира руски дипломати. Една от причините за това беше отражението върху австрийското представителство в Москва, което е с много по-ограничен персонал. Всъщност руското външно министерство веднага обяви "реакция" на "неоснователното" експулсиране на двамата дипломати. Очаква се австрийски дипломати в Москва също да бъдат принудени да си съберат багажа, дори и да не са виновни за нещо подобно на двамата заподозрени руски шпиони във Виена.
14.03.2024, 10:27 часа
130 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha