Общината и полицията във Враца обявиха война на джигитите и дрифтърите

Общината и полицията във Враца обявиха война на джигитите и дрифтърите Общината и полицията във Враца се договориха за мерки, с които да борят джигитите и дрифрърите в града. Това стана на извънредна среща между местната управа, органите на МВР и прокуратурата вчера, на която бяха обсъдени наболели проблеми. 
От години жителите на града се оплакват от шумни мотористи, които пречат на спокойствието им, и каращи бързо шофьори, които застрашават сигурността им. На вчерашната среща бяха набелязани мерки, с които подобни вредни и опасни практики да бъдат прекратени.
Предвижда се на всички главни булеварди в града да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки, тип легнали полицаи. По този начин водачите ще бъдат принудени да намалят скоростта си. Институциите се надяват, че освен решаването на проблема с бързото шофиране, така ще бъде намален и броят на пострадалите при ПТП пешеходци. 
Подобни повдигнати пешеходни пътеки се предвижда да бъдат направени на бул. „2-ри юни“, в района на болницата, както и на други конфликтни места в града. 
Освен това ще бъдат монтирани трафик камери за по-голяма пътна безопасност. Предвижда се и да бъде увеличен броя на полицаите, които следят за спазването на ограниченията. 
С тези мерки отговорните институции се стремят да изкоренят опасните за обществото практики и гонките, дрифтовете и шума от двигателите на безразсъдните шофьори да останат в миналото. 
15.03.2024, 10:18 часа
1959 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha