Само в BulNews! Уволниха дисциплинарно от затвора надзирателя, който застреля конете на Пенките, утре е делото в съда в Мездра /снимки/

Само в BulNews! Уволниха дисциплинарно от затвора надзирателя, който застреля конете на Пенките, утре е делото в съда в Мездра /снимки/ Обвиняемият за застреляните във Врачанския Балкан коне на врачанския бизнесмен Красимир Каменов е уволнен дисциплинарно от затвора, научи ексклузивно агенция BulNews.
Това е станало преди около 2 месеца и причината за крайната мярка е грубо нарушение на Етичния кодекс и уронване престижа на службата.
Вече бившият служител на зандана Георги Стоянов - Лисичето е привлечен като обвиняем по чл.339, Ал.1 за незаконно държане на оръжие - преправена пушка, която е намерена в коридора на къщата му. Той ще отговаря пред правосъдието по чл.325, Ал.2, т.2 за убийство на гръбначно животно с особена жестокост и мъчителна смърт за животното и по чл.237, Ал.1 за бракониерство.
До обвиненията към служителя на ГДИН се стига, след като братът на Красимир Каменов – Илия, открива мъртви 5 бременни кобили и две малки кончета в близост до дома на Стоянов, в който той живее със своя син.

Брутална жестокост! 7 трупа на коне окървавиха Врачанския Балкан, някой ги избивал за развлечение

Докато полицаи, съдебни лекари и ловни инспектори търсят следите на убийците на конете, попадат на удушено в примка диво прасе в имота на Стоянов, където откриват още около 20 примки и незаконното оръжие.

Надзирател от врачанския затвор е обвиняем за незаконно оръжие, бракониерство и убийство на животно по мъчителен начин /снимки/

Утре в районен съд-Мездра ще се проведе поредното заседание от делото срещу Георги Стоянов-Лисичето. По този повод репортер на медията ни потърси за коментар врачанския бизнесмен Красимир Каменов-Пенката. Своя емоционален отговор той започна с въпроси: Питам Георги Лисичето дали преди дни е бил в сервиз за ремонт на климатика на собственият си автомобил „Голф“ 3 и сам е подел разговора, дали го познават. „Знаете ли кой съм?! Я съм оня, дека пишат, че съм застрелял конете на Пенката. Тия Пенките не са никакви! Ше варда и ше ги прибия! Ше чекам да мине малко време и ше ги почвам пак!” – имал е в предвид вероятно конете. Същият човек преди много години го взех на стоп за Згориград. Започна да ми разказва, че е бил в Испания с жена си: „ама таа к@рва, почна да се е@е със някакъв циганин и ми взе паспорта, и ми сака 5000 евро, та едва се прибрах. Сега почвам да ода на лов и да тренирам. Живееа, за да ловувам, баща ми ме е научил на всичко”. Да, наистина той беше прочут бракониер и иманяр. През цялото време докато пътувахме за Згориград повтаряше едно и също, без да спира. Преди да слезе от колата му казах, че има нужда от доктор, а не от лов. След време се ожени за дъщерята на военен и беше назначен за надзирател в затвора. Многократно питах в жалбите си дали той и синът му, който също е прочут бракониер, са психически годни да работят държавна работа. Имам три въпроса към Лисичето и сина му. Дали те застреляха конете? Дали имат незаконно оръжие, с което бракониерстват целогодишно? Дали това, което пише по-горе, се е случило в сервиза за климатици и ще застанат ли на полиграф заедно с мен? В моето старание да се придържам към законния ред и бавенето на делото накараха Лисичетата да се почувстват в друго измерение. Питам Вас, уважаеми читатели, ако в мен или във Вас, във Ваша собственост намерят пушка, преправена на бойна, умряло прасе в примката след  адски мъки и още 16 примки заложени около кошара и вътре още толкова. Какво щеше да се случи с мен или с Вас?"
19.03.2024, 08:50 часа
6866 3
Коментари

Ломския

19.03.2024, 09:09 часа
И като изкара сега документ че е невменяем(луд) и не може да носи наказателна отговорност.Ще лежи няколко месеца в болница и е свободен.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha