Назначиха 10 нови директори на училища в Монтанско

Назначиха 10 нови директори на училища в Монтанско Общо 10 училища в област Монтана имат нови директори, след като спечелиха обявените конкурси. Единствено за 4-то ОУ "Иван Вазов" Монтана не се яви кандидат и там ще продължи да управлява досегашният временен.
14 от 15-те изявили желание за директорските постове преминаха първия етап и се явиха на събеседване. В осем училища в региона директори станаха временно изпълняващите до сега. Нови има в основно училище "Отец Паисий" село Мадан и 2-ро училище "Христо Смирненски" Берковица, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Монтана Трайка Трайкова.
"Конкурсната процедура беше при нови правила, търси се нов профил на директора. Не само като администратор, но и като лидер с добри компетентности с необходимите качества за да може да управлява предстоящите образователни реформи. Това, което включваше конкурсната процедура е защита на концепция, която успешно са защитили всички кандидати и съответно решаване на казуси. Характерното е, че те са реални ситуации от училищния живот", каза тя./ БНР 
19.03.2024, 11:09 часа
876 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha