Разследват незаконна сеч в мездренското село Люти дол /снимки+видео/

Разследват незаконна сеч в мездренското село Люти дол /снимки+видео/ Полиция и прокуратура разследват сигнал за незаконна сеч на дървета общинска собственост в мездренското село Люти дол. Жената, по чието разпореждане били премахнати, първоначално отрекла да има нещо общо, но впоследствие обяснила, че пречели на имота ѝ, пише bTV. 
Преди дни жители на една от махалите в село Люти дол забелязали, че десетки дървета се отсичат почти до земята и се изхвърлят в близкото дере.
Оказало се, че улица не се прави, а на място кметът открил дървосекач, който обяснил, че е нает от стопанката на близкия имот. При извършената проверка в община Мездра е станало ясно, че позволително за сеч няма, а на място пристигнали екоинспектори, горски и полиция.
Първоначално жената, която не живее постоянно в имота, отказала коментар с обяснението, че не знае нищо за сечта. Впоследствие обаче е обяснила, че след няколко месеца комуникация с общината е останала с впечатление, че ѝ се позволява да почисти терена.
Дерето, затрупано от дърветата, поема високите скатни води при обилни валежи, а сега са премахнати 50 дългогодишни широколистни и плодни дръвчета.
По случая е образувано досъдебно производство, а почистването на терена ще е за сметка на нарушителите.
19.03.2024, 10:36 часа
1255 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha