Социолог: Ще има разбирателство с първия мандат, но до края на годината

Социолог: Ще има разбирателство с първия мандат, но до края на годината Вероятно ще се състави правителство още с първия мандат.
Това прогнозира социологът Кольо Колев. По думите му това разбирателство ще издържи само до края на годината.
Трудно ще управляват двете коалиции, ако не подпишат споразумение, смята социологът Марчела Абрашева. И двамата експерти са на мнение, че ако се стигне до нови избори, това ще е най-лошият момент, заради променящата се политическа обстановка в Европа.
Няма особен добър избор, поради простата причина, че бяха направени и изговорени купчина глупости, без всякаква връзка с здравия разум, защото цялата тази ситуация е продукт на арогантност, наглост и глупост.
„Още изначално беше ясно, че с една четвърт от депутатите в парламента не можеш да притежаваш цялата изпълнителна власт, след което решиха, че това не им стига. Говоря за ПП-ДБ. Решиха, че ще направят един меморандум, където искаха отново да увеличат своята власт и вече върху законодателството“, коментира Колев.
Техните партньори от ГЕРБ пък им отговориха, като внесоха несъгласуван проектокабинет. И три дни се опитва да обяснят, че това не е това, което е.
„Вървим към реализация на първият мандат“, смята Колев.
„Ако съдим по заявките на ПП-ДБ и не само сега, всъщност не става дума само за регулаторите и разпределение на министерски кресла. Без никакво съмнение това е важно и е спорен въпрос, но бяха приети и промени в Конституцията, заради което съществува това управление, поне според едната половинка от него“, отбеляза Абрашева.
24.03.2024, 11:16 часа
155 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha