Вдигат завод за производство на електрически автомобили в Лом

Вдигат завод за производство на електрически автомобили в Лом Финландската компания “Финкар” се прицели в българския пазар, като обяви плановете си за изграждане на завод за производство на електрически автомобили, научи BulNews. Лом е една от възможните нови дестинации за нов завод.
Според официални изявления от страна на финландската компания, строежът на Мегазавода ще започне през 2026 година, а очакваният капацитет на производство ще бъде достатъчен за задоволяване на растящото търсене на електрически автомобили както на вътрешния фински пазар, така и на международния. С това инвестицията ще играе ключова роля за стимулиране на иновациите и развитието на сектора за електромобили в региона.
Представителят на компанията за Източна Европа, Вацко Сауф, потвърди проучванията в Лом, или Измир и Сараево, които бяха направени за подбор на подходящо местоположение за новия завод. Според него, Лом предлага оптимални условия за развитие на производството на електрически автомобили, като наличието на квалифицирана работна сила и благоприятни инвестиционни условия бяха ключови фактори за избора на града.
Планът за строеж на завода в Лом вече предизвика значителен интерес както сред местното население, така и сред бизнес общността. Очаква се, че новото производствено предприятие ще донесе значителни икономически и социални ползи за региона, като ще осигури нови работни места и ще допринесе за развитието на местната икономика.
Проектът на “Финкар” за изграждане на завод за електрически автомобили в Лом се очертава като важна стъпка за развитието на българската икономика и утвърждаването на страната като атрактивно място за инвестиции в сектора на електромобилите. Със своята стратегическа локация и иновативен подход, заводът на "Финкар" може да се превърне в ключов играч на пазара и да допринесе за модернизацията на автомобилната индустрия в България.
01.04.2024, 10:36 часа
21620 2
Коментари

Бакър

01.04.2024, 10:42 часа
Братята само това чакат, за един месец ще го опоскат
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha