Въвеждат зона за платено паркиране в центъра на Мездра

Въвеждат зона за платено паркиране в центъра на Мездра От 5 часа на 15 април (понеделник) Община Мездра въвежда в експлоатация автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни превозни средства в един от централните участъци от ул. „Христо Ботев“ в града. 
Зоната за платено паркиране обхваща участъка от кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на „Алеята на кестените“).
Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е изградена от една от утвърдените компании в сферата на паркинг технологиите - „Янтра Технолъджи“ (Qntra Technology), която осигурява висококачествен контрол на достъпа до редица обекти у нас и в чужбина - летища, хотели, здравни заведения, търговски центрове, магазини на водещи търговски вериги, общински и частни паркинги и др. 
Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безплатен. 
Таксите за платено паркиране са, както следва: 
• Престой в зоната за платено паркиране - 1 лв. с ДДС на час; 
• Паркиране в режим „Месечен абонамент“ - 70 лв. с ДДС на месец, 
• Паркиране на инвалидно паркомясто: 
• до 1 (един) час - безплатно, 
• за всеки следващ час - 1 лв. с ДДС на час. 
Глобата за изгубен билет (талон) е 20 лв. 
Издаването на талон за паркиране в режим „Месечен абонамент“ и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27, партерен етаж) срещу представяне на лична карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, превозващо хора с увреждания. 
Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се извършва на два разплащателни терминала, които са монтирани пред административната сграда на Община Мездра (до бившия Снекбар) и в „Алеята на кестените“ (срещу „ОББ“ - клон Мездра), чрез поставяне на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и заплащане на дължимата сума. 
Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.
02.04.2024, 15:27 часа
523 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha