Слон уби туристка по време на сафари в Африка

Слон уби туристка по време на сафари в Африка 80-годишна американка е била убита от „агресивен“ слон по време на сафари в Замбия. Животното се е нахвърлило върху превозното средство, съобщи Би Би Си.
Нападението е станало в събота в националния парк Кафуе в западната част на страната.
Кадри показват как големият слон преобръща няколко пъти колата, в която са се возили шестима души.
Превозното средство е било „блокирано“ от терена и не е могло да се изнесе, каза Кийт Винсънт, главен изпълнителен директор на сафари групата.
80-годишната жена, чието име не се назовава, е починала от раните си. Властите казаха, че тленните ѝ останки ще бъдат репатрирани в САЩ през следващите дни.
Другите четирима туристи са получили леки наранявания и се лекуват от травми. Една жена е откарана за лечение в болница в Южна Африка.
Полицията и Департаментът за национални паркове и дива природа разследват инцидента.
„Това е трагичен инцидент. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството на загиналия гост. Естествено, подкрепяме и гостите, и водача, участвали в този тревожен инцидент“, каза Кийт Винсънт.
По думите му колата е спряла, защото е попаднала в капана на „терена и растителността“ и не е могла да маневрира, за да се измъкне от слона.
Съседите на Замбия – Зимбабве и Ботсвана, изразиха загриженост относно нарастващата популация на слоновете в техните страни.
През последните години Зимбабве регистрира и други смъртоносни нападения от слонове.
04.04.2024, 16:45 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha