Прокуратурата иска постоянен арест за шефката на Агенция „Митници“

Прокуратурата иска постоянен арест за шефката на Агенция „Митници“ Прокуратурата ще внесе днес в Софийския градски съд искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ за четиримата обвиняеми след акцията в Агенция „Митници“ в сряда.
Сред тя е директорът на агенцията Петя Банкова, която беше задържана в сряда в кабинета си за прикриване на контрабандни канали на Николай Николов – Паскал. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.
Групата е създадена с цел контрабанда, пране на пари и корупционни престъпления. От пркуратурата твърдят, че в хода на разследването са извършени 30 претърсвания в частни домове, служебни помещения и автомобили.
Иззети са мобилни телефони, документи, бележки, тефтери със записки, компютри, голяма сума пари в различна валута, 1501 мастербокса (15 010 000 къса) цигари и др. По случая са разпитани свидетели. 
Вчера създадената Временна парламентарна комисия за разследване на дейността Агенция "Митници" и ролята на Асен Василев като финансов министър прие вътрешните си правила.
Решено беше списъкът с хората за изслушване да бъде приет на следващото заседание на комисията. Тогава ще бъде решено и какви документи да бъдат поискани, за да бъдат изяснени обстоятелствата около ареста на директора на агенция "Митници" Петя Банкова.
06.04.2024, 09:15 часа
456 1
Коментари

Проклето

06.04.2024, 20:32 часа
женско творение доволно българско , че и дечица сигурно е сътворило по подобие на себе си = да смуче кръв от българите до смърт ! Ееееех , цар Круме ! Бесило и огън за изродите , ама не ! ЕС ! На ви ЕС , тъпи и прости овце.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha