Зеленски: Украйна може да остане без ракети

Зеленски: Украйна може да остане без ракети Украйна не разполага с ракети за контранастъпателни действия, но ги имаме за защита на държавата, заяви украинският президент Зеленски.
"Днес имаме резерв от ПВО, но след месец може да не ни стигне в случай на висока интензивност на обстрела. Сега трябва да избираме кой обект да защитаваме - този или друг град", обясни президентът. Украйна се нуждае от 25 системи "Пейтриът" с по 6-8 пускови установки. Все още не разполагаме с достатъчно самолети - тази година ще ни бъдат предоставени 10% от необходимите ни изтребители, подчерта Зеленски.
Той заяви, че е подкрепил предложението на Макрон "френските военни да дойдат тук, за да обучават нашите хора", но "Не мога да кажа: "Хайде, армии от целия свят, елате в Украйна и се бийте". Това е рисковано за нас, народът на тези страни ще окаже натиск върху своите лидери", добави украинският президент.
Ако ни предложат кредитна помощ днес или безплатна помощ утре - бихме се съгласили още днес", добави Зеленски.
07.04.2024, 12:13 часа
363 1
Коментари

моя

07.04.2024, 13:59 часа
Украинците ще направят преврат , за да се освободят от вече ненужните войнолюбци . Имат опит вече . Ще им виснат кожите на майдана , да съхнат .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha