Ексклузивно в BulNews! Серийните нападатели във Враца се оказаха футболни хулигани в атака срещу "Ботев", вижте кои са те /снимки/

Ексклузивно в BulNews! Серийните нападатели във Враца се оказаха футболни хулигани в атака срещу "Ботев", вижте кои са те /снимки/ Серийните нападатели, които набиха и ограбиха двама мъже във Враца преди дни, се оказаха футболни хулигани, научи ексклузивно агенция BulNews. Те са фенове на столичния клуб „Славия“ и набелязали жертвите си по това, че са привърженици на местния „Ботев“. 
Припомняме, че на 4 април двама души бяха нападнати и ограбени във Враца. От единия били откраднати 400 лева, а от другия – 700. Само за часове полицията спипала нападателите и в момента те са в ареста за 72 часа. 

Бъдете предпазливи! 19-годишни пребиха и обраха двама врачани в един ден, полицията ги залови

Задържаните са Мартин Христов от София и Маргарит Цветков от Зверино, и двамата на по 19 години. Оказало се, че те тръгнали от София след мача между „Ботев“ /Враца/ и ЦСКА 1948 в петък следобед. След като пристигнали в града под Околчица, двамата тръгнали да търсят фенове на отбора, за да „пленят“ знамето му. 
Първо в района на „Билла“ те видели млад мъж с раница на „Ботев“ и го нападнали в гръб. След като го ударили по главата и го повалили на земята, хулиганите дръпнали чантата му и побягнали. Противно на техните твърдения, че търсили футболни трофеи, в района на паметника, известен като Лъвчето, до жп гарата, феновете на „Славия“ хвърлили документите и дрехите на жертвата си и тръгнали надолу в посока „Стария пазар“. 
В квартала хулиганите видели две деца, също облечени в дрехи на любимия си „Ботев“. Двамата им скочили, но малките фенове оказали съпротива и не си дали нито екипите, нито парите. 
Погнати от хлапетата, бандитите отново се запътили към центъра на града. В района на „Дунав“ те набелязали поредната си жертва – младеж, облечен с отличителните знаци на врачанския тим. Двамата отново го следили, изчакали да остане сам и пак му скочили в гръб, взимайки парите му. 
Потърпевшите са подали сигнал в полицията и ченгетата от Враца незабавно тръгнали по следите на нападателите. Те били заснети от охранителни камери на няколко места в града, установена е и колата БМВ, с която се придвижвали. 
Хулиганите не успели да напуснат града с плячката си, защото светкавично били заловени и прибрани в ареста. Привлечени са като обвиняеми и с постановление от дежурен прокурор, а мярката им е удължена до 72 часа.
 
08.04.2024, 16:30 часа
6032 4
Коментари

коко

09.04.2024, 10:54 часа
Само пребиване за такива пропаднали наркомани !!!

Бако

08.04.2024, 16:55 часа
Е нема ли кой да му глобне чикията на тоа мазен циганин?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha