Златко Живков награди победителите в детския конкурс за рисунка и есе „Живеем заедно и хармонично“

Златко Живков награди победителите в детския конкурс за рисунка и есе „Живеем заедно и хармонично“ Кметът на Монтана Златко Живков награди победителите в детски конкурс за рисунка и есе на тема „Живеем заедно и хармонично“ по проект „Културни пътеки на приятелството“.
В творческата надпревара са се включили 35 деца от различен етнос и различни учебни заведения в Община Монтана. Конкурсът е проведен в два раздела на две възрастови групи –  „Рисунка“ за ученици от пети до седми клас и „Есе“ от 8 до 12 клас.
Вчера всички участници получиха грамоти и предметни награди.
„Проектът „Културни пътеки на приятелството“ е финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 и има за цел да насърчи интеграцията на ромската общност в Община Монтана, да допринесе за преодоляване на стереотипите чрез културно сътрудничество и обмен, да спомогне за насърчаване и развитие на таланта в изкуството.
„Когато говорим за стереотипи, трябва да отчетем, че ние живеем заедно, работим заедно и учим заедно, и всичко това е важно“, каза Златко Живков при връчването на наградите.
10.04.2024, 14:22 часа
237 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha