Враца става Big Brother! Още камери ще дебнат престъпници и вандали, проявите им „грейват“ на видеостената

Враца става Big Brother! Още камери ще дебнат престъпници и вандали, проявите им „грейват“ на видеостената Нови 100 камери ще следят за престъпници и вандали във Враца, съобщи кметът Калин Каменов на пресконференция днес. Заснетите непристойни прояви ще бъдат излъчвани на видеостената в центъра на града. 
Сигурността на жителите на града е топ приоритет на общината, увери градоначалникът. Към момента в града са инсталирани 220 камери за видеонаблюдение, като престои монтирането на още 100. Така в града почти няма да останат „слепи петна“ и дори да има смелчаци, които решат да извършват непристойни действия, те ще си понесат последиците. Освен че ще усетят тежестта на закона, проявите им ще станат обществено достояние, като се покажат на всички хора на рекламната видеостена пред сувенирната палата. 
„По-добре да не си помислят да правят подобни действия, тъй като ще бъдат неприятно изненадани от факта, че са станали медийни звезди“, предупреди Каменов. 
Той увери, че вече има събран изключително интересен материал и в момента екипът му работи по изваждане на кадри от камерите.  На някои от записите се вижда как жени скубят цветя от саксиите, мъже пък се бият с кафе машини и се борят с пейки, младежи се блъскат в павилиони за сладолед и чупят, а някои дори се замерят със столове от заведения.
Голяма част от камерите са съсредоточени в центъра на града – по централната пешеходна зона и площада, така че всеки, който се почувства неуязвим след няколко питиета в местните барове и дискотеки трябва да знае, че няма да му се размине, закани се Калин Каменов. 
Освен в центъра, нови камери ще бъдат разположени на ключови кръстовища, главни пътни артерии, в жилищни квартали, паркове и обществени пространства. Голяма част от тях имат възможност за 360 градусово наблюдение, както и за разпознаване на регистрационни номера на автомобили. Достъп до тях имат и служителите на полицията, стана ясно още на днешната пресконференция.
 
10.04.2024, 13:19 часа
3045 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha