Ивелина Ивова гостува със самостоятелна изложба живопис в Община Мездра /снимки/

Ивелина Ивова гостува със самостоятелна изложба живопис в Община Мездра /снимки/ По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (2022 г.) и в момента работи като архитект. 
Експозицията включва 21 живописни творби, изпълнени с акрилни бои, предимно природни пейзажи: „В мрака“, „На края на пътешествието“, „Буря“, „По изгрев“ I, II и III, „Скритата пътека“, „Есен в сърцето“, „Мрачната гора“, „Преди бурята“ I и II, „Светлина“, „Пазителят на гората“, „Тайнственият остров“, „Нейде из Копривщица“, „Недостижим“, „Златната птица“, „По изгрев“, „Залез“, „В търсене на Златната земя“, „Пеперуда“ и „До езерото“. 
"В тази изложба са намерили място картини, които обединяват елементите земя, вода и въздух (небе), каза при откриването на изложбата нейният куратор Светла Дамяновска. В някои от тях цари спокойствие и умиротвореност, но в други виждаме динамиката на настъпваща или разразила се буря… 
Гледайки платната с нарисувана на тях гора, имам чувството, че мислено се разхождам в тайнствения и малко страшен лес от приказките на братя Грим - там, където живеят странни същества (примерно пазителят на гората, каквато едноименна картина има в експозицията) и се случват вълшебства. Именно гората е една от често повтарящите се теми в тази изложба. Ивелина е нарисувала нейната разнообразна красота, едва забележимите пътеки, пробиващите полумрака снопове слънчеви лъчи, мъглата и тайнствена атмосфера, която цари там…. 
Радвам се, че въпреки натовареното си ежедневие, Ивелина намира време да твори и, че успя да подготви тази хубава изложба." 
"Благодаря на Светла Дамяновска и на Община Мездра за предоставената ми възможност и за организацията на самата изложба, сподели Ивелина Ивова. Искам да благодаря също, че толкова много хора успяха да намерят време да дойдат, за да присъстват на нейното откриване. Надявам се всеки един от вас да намери нещо, което да го успокои, да го озадачи, да го накара да се замисли. Още веднъж: много ви благодаря!" 
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави авторката с изложбата и й подари букет цветя. "Благодаря ти, че си докарала цялата прелест на природата в нашата община, обърна се към Ивелина Аспарухов. Действително това е цялата свежест, всичко, с което разполагаме като богатство, претворено в твоите картини. Ако решиш някога да станеш архитект на гр. Мездра - пожелавам ти да стане час по-скоро - не се притеснявай: ще имаш достатъчно време да рисуваш!“ 
Изложбата "Загадъчни пространства" на Ивелина Ивова можете да разгледате всеки делничен ден до 15 май във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра. 
16.04.2024, 11:18 часа
245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha