Стачка: 24 часа без новини в Гърция заради скъпия живот

Стачка: 24 часа без новини в Гърция заради скъпия живот Журналистите в Гърция обявиха 24-часова стачка днес, 16 април, в знак на протест срещу нарастващите разходи за живот и ниските заплати, предаде ДПА. 
По гръцките радио и телевизионни канали днес няма да има новини, а онлайн медиите не актуализират страниците си. В сряда, 17 април, няма да бъдат публикувани вестници заради стачката.
„Преживяваме поредица от последователни експлозивни покачвания на цените, които създават смазваща ситуация за семействата, чиито доходи са унищожени“, заяви най-голямата гръцка журналистическа асоциация.
В националната 24-часова стачка ще се включат от държавният и частния сектор в страната. Ще участват пенсионери, лекари, работещите в гръцката железница (влаковете няма да се движат), моряци (корабите няма да изпълват редовните си маршути), студенти, търговци, и други.
Шествието ще започне от центъра на Солун.
Сред исканията на работниците са по-високо заплащане, да се засилят колективните трудови договори, така че 80% от работещите да бъдат обхванати от тях, да се вземат мерки за справяне с безработицата и защита на трудовите права.
16.04.2024, 13:21 часа
203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha