Османи: До 5 години Северна Македония ще е част от ЕС

Османи: До 5 години Северна Македония ще е част от ЕС Буяр Османи обеща членство на Република Северна Македония в Европейския съюз до 5 години. Към момента той е външен министър и кандидат-президент на Северна Македония от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ).
„Като президент мога да завърша процеса на членство на РСМ в ЕС през следващите 5 години“, заяви той. „Първото ми обещание е членството на страната в ЕС до 2030 г. Ако като министър на външните работи съм имал предизвикателството да започна преговори с ЕС след 17 години чакане, вярвам че като президент мога да завърша процеса на членство в ЕС през следващите 5 години. Ще използвам целия потенциал на европейския фронт, всичките си знания, познанията от процесите, които съм ръководил, опита си, контактите си по света, за да завърша този процес през следващите 5 години. И ви обещавам, че ще го направя, ако получа вашата подкрепа“, даде заявка той.
Като второ обещание топ дипломатът посочи партньорството със САЩ. „Няма по-голяма вреда и по-голямо предателство, което можете да направите на народа си, от влошаването на отношенията със САЩ“, подчерта Османи.
16.04.2024, 14:15 часа
184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha