Двойно повече участници на тазгодишния кулинарен конкурс "Вкусотиите на Северозапада" в Монтана /снимки/

Двойно повече участници на тазгодишния кулинарен конкурс "Вкусотиите на Северозапада" в Монтана /снимки/ Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ направи секцията по хранително–вкусова промишленост (ХВП) към Научно-техническия съюз (НТС) в Монтана.
В зала едно на Дома на техниката се събраха повече от 25 претенденти за първото място. Участваха читалища, организации и индивидуални кулинари от различни места в Северозапада. В изложбата се предлагат ръчно приготвени ястия и сладкиши, повечето направени по стари рецепти, съхранени през годините и претворени от участниците в конкурса. След оценяването предлаганите ястия се продават, уточниха организаторите.
Председател на журито беше Соня Бургуджиева – главен секретар на съюза по ХВП към Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) - София, към оценителите на ястията се включи и кметът на Монтана Златко Живков.
Съюзът на слепите в Монтана взе първото място. Втори са участниците от село Аспарухово, Община Медковец, а на трето място журито класира претендентите от село Липен, община Монтана. Поощрителни награди получи най–малкият участник -10-годишната Рая Белчева.
Конкурсът се организира за втора поредна година, като в сегашното издание има повече интерес и двойно повече участници.
20.04.2024, 14:19 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha