Хванаха товарен автомобил с хероин за над 16 млн. лв. на „Капитан Андреево”

Хванаха товарен автомобил с хероин за над 16 млн. лв. на „Капитан Андреево” На МП Капитан Андреево е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представя документи за превозваната стока – матраци за легла от Иран през Турция и България за страна от Европейския съюз.
 По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар.
При последвалата физическа проверка във всички 156 спални матраци, между горния дунапрен и металните им пружини са открити 618 полиетиленови пакети с лентова форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин.
Общото бруто тегло на задържания наркотик е 402.720 кг на стойност 16 727 377 лева, оценен за нуждите на съдебната система.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково привлече Х.Х., на 63 г., турски гражданин като обвиняем за престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.
Действията с в рамките на специализирания план за засилен контрол на ГКПП чрез съвместни екипи с участието на МВР (ГДБОП и ГД “Гранична полиция“), Агенция „Митници“ и НАП.
Това е най-голямото количество за последните пет години на сухопътна граница и най-голямото количество за Капитан Андреево в едно превозно средство.
На брифинг по-късно днес подробности ще дадат Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Калин Стоянов – министър на вътрешните работи, Георги Димов – директор на Агенция „Митници”, Румен Спецов – изпълнителен директор на НАП, Иван Стоянов – окръжен прокурор на Хасково, Пламен Павлов – заместник-директор на АМ и представители на Агенция „Митници” и „Гранична полиция”, съобщиха от пресцентровете на Министерството на финансите и на прокуратурата.
20.04.2024, 12:39 часа
313 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha