Десетки украински дронове атакуваха енергийни обекти в Русия

Десетки украински дронове атакуваха енергийни обекти в Русия Украйна атакува с дронове атакуваха енергийни обекти на територията на Руската федерация в нощта на 20 април. 
„Тази нощ десетки украински дронове са пристигнали в осем руски региона: Белгород, Брянск, Курск, Тула, Смоленск, Рязан, Калуга и дори Москва. поразени са минимум три електрически подстанции и база за съхранение на горива, където са избухнали пожари“, съобщи УНИАН.
Според източници на агенцията става въпрос за съвместна операция на СБУ, ГУР и специалните части на Въоръжените сили на Украйна. Целта е била енергийната инфраструктура, която захранва руския военно-промишлен комплекс.
Министерството на отбраната в Москва съобщи, че 50 БЛА са били свалени от противовъздушната отбрана над осем руски региона, включително 26 над западната Белгородска област в близост до украинската граница. Съобщава се, че дронове са били унищожени и над Брянска, Курска, Тулска, Смоленска, Рязанска и Калужска област в западната и южната част на Русия, както и в Московска област.
Ръководителят на Калужска област Владислав Шапша заяви днес, че удар с дрон е предизвикал пожар в електрическа подстанция, а губернаторът на Брянск Александър Богомаз и този на Смоленск Василий Анохин също съобщиха за пожари в горивни и енергийни комплекси.
20.04.2024, 16:36 часа
412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha