Традиционният турнир по конен спорт се проведе в Бутан /снимки/

Традиционният турнир по конен спорт се проведе в Бутан /снимки/ На 20 април се проведе традиционното за Бутан състезание по конен спорт, включено в календара на Българска федерация по конен спорт.  
От 1973 г. насам на хиподрума в козлодуйското село се събират любители и състезатели от цяла България за ежегодния турнир.
Тази година организатори на събитието бяха кметство Бутан, местния клуб по конен спорт, и със съдействието на БФКС. Участие взеха над 50 състезатели във всичките изпитания, като в изпитание №2а за 4 годишни коне първа награда отиде при Антонио Великов с кон Одеса, а в №2б при Павла Данева с кон Фенна. При аматьорите първа стана Ивайла Каменова с кон Корида.  
В следващото изпитание №3 първо място взе Анна Ангелова с кон Норми. Анна е родом от с. Бутан, нейния път като състезател започва от тук, но от дълги години е състезател в ККС „Калоян-92”. Зад гърба си има множество завоювани успехи и медали, като тя е абсолютна гордост за Бутан и конния спорт.
В гладките надпрепусквания на 1400 м първо място отиде при Христо Христов с кон Алтарес, а на 1800м. отново при Христо Христов с кон Виктория.
Състезанието се радваше на силен интерес от страна на любителите, като на хиподрума се събраха над 1000 души.
23.04.2024, 12:09 часа
236 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha