Борисов: Честито на новата коалиция – ПП-ДБ, „Възраждане”, БСП и ИТН

Борисов: Честито на новата коалиция – ПП-ДБ, „Възраждане”, БСП и ИТН „Искам да поздравя колегите от „Възраждане”, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция заедно с ИТН. Улесняват ме много, че повече няма да има въпроси за сглобки”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента относно исканата оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков.
„Г-н Петков атакува Желязков, че е нарушил правилника по чл. 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, Закон за съдебната власт. Точка 4 е Законопроект за изменение и допълнение на закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки по повод действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент - срам за колегите от ПП–ДБ“, подчерта Борисов.
Според него ще се изредят още 5-6 служебни правителства.  
„Ще бъдем достойна опозиция. Народът да види всеки какво прави и да ни подреди така, че подобно нещо да не се случва повече”, заключи лидерът на ГЕРБ.
25.04.2024, 10:55 часа
373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha