Закриват кооперативния пазар във Враца

Закриват кооперативния пазар във Враца Кооперативният пазар във Враца ще бъде закрит, стана ясно по време на редовно заседание на общинските съветници по-рано днес.
Един от местните сенатори отправи въпрос, касаещ паркирането в района на пазара, който се намира край Средно училище „Христо Ботев“. В отговор кметът на града Калин Каменов съобщи, че проблемът със спирането на автомобилите в района е почти невъзможен за разрешаване. Покрай пазара спират както живущите наоколо, така и собствениците на будките, което на практика прави въпроса с паркирането още по-мащабен.
„Скоро ще бъде готов проектът за довършването на централната пешеходна зона - от "Здравец" до гарата. Има предложение заедно с него да бъде представена и визия за изграждането на нов пазар - при подлеза, който да бъде от открит тип, каквито има в по-големите градове у нас. Смятам, че идеята ще се хареса на врачани и всеки би се радвал да имаме модерен пазар, наподобяващ Женския в София. Така освен, че ще има достатъчно място за паркиране както за собствениците на щандовете, така и за клиентите, ще бъде обособена и една част от града ни, която в момента не се използва“, каза Калин Каменов.
Ако предложението бъде прието, с откриването на новия пазар край гарата, кооперативният - на ул. "Ген. Леонов", ще бъде закрит.
30.04.2024, 12:27 часа
13650 8
Коментари

Стига разруха и кражби Ей!

30.04.2024, 22:27 часа
Този пазар е емблематичен за Враца, долу мръсните и мазни ръцете от пазара! Един общински съветник бил предложил, айде бе...! Да ви е..б.а в общинските. Не искаме повече жилищни кооперации, много къщи бутнахте и постройте кооперации

Гарга

30.04.2024, 20:05 часа
Предгаровия площад не става за пазар. Това е едно от най-ветровитите места във Враца. Идеята за централна спирка на градските автобуси е много по-подходяща. Враца е единствения областен град в който на гарата няма никаква връзка с градски транспорт.

ильо чичката

30.04.2024, 19:20 часа
аз и калата и и.ф. се разбрахме на пазара да врътнем една кооперациика да падне малко келепирец :) като водих хорцето след изборите вече го бяхме решили тоя проект :)

така, де

30.04.2024, 17:07 часа
При т.н. "демокрация" 35 години само се руши. Как пък едно нещо не построиха, га.....вете! Навсякъде е пълна разруха, но .....има банани! Нали!

закривай!

30.04.2024, 16:43 часа
Да го закриват,аз съм ЗА!!!И без това там не се продава нищо съществено!

30.04.2024, 14:46 часа
Всеки "уважаващ" се град, трябва да посреща гостите си, които пристигат с железопътен транспорт (една от най-европейските алтернативите за придвижване) с битак! Челния опит е от столицата, която босовете за 20г. устроиха "прекрасно" по същия начин.

30.04.2024, 14:40 часа
Тези се насраха!Сталинизъм в действие-няма пазар-няма проблем! Данъците нагоре в пъти, строежите на нови кооперации за инвестиране на откраднати пари на максимум и божеството в кметството захлебва. Раята да го духа! Много даровити управници!

Кражба да е

30.04.2024, 12:30 часа
Един бизнесмен се кани да купи мястото, за жълти стотинки и да построи блок. Ех кмете, не се спря да крадиш, ама ти е в кръвта, като брат си
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha