"Ботев" /Враца/ победи с 1:0 "Хебър" /Пазарджик/ по пътя към спасението

"Ботев" /Враца/ победи с 1:0 "Хебър" /Пазарджик/ по пътя към спасението "Ботев" (Враца) достигна до изключително ценен успех с 1:0 над "Хебър" в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига.
Двата тима се намират в трета група и се борят за своето оцеляване, а днешният сблъсък беше много важен и за двата отбора. В крайна сметка домакините грабнаха трите точки и по този начин завързаха още повече интригата в класирането. Към момента врачани са на петата позиция и изпадат директно. Разликата с второто място обаче, което гарантира спасение, е само четири пункта, а до края на шампионата има още три кръга и всеки един от замесените отбори може да отпадне.
Иначе "Ботев" и "Хебър" изиграха интересен двубой с атаки и към двете врати. Единственото попадение вкара Марко Мажуга в средата на първото полувреме (33’). В самия край на срещата пък домакините останаха с човек по-малко, след като един от най-дейните на терена Клери Сербер си изкара втори жълт картон. "Ботев" обаче устоя на финалния щурм на пазарджиклии и се поздрави с успеха.
Двубоят започна равностойно, като нападения имаше и към двете врати. Интересни ситуации през първите минути обаче нямаше. Единствено във втората Клери Сербер овладя топката и навлезе в наказателното поле, като опита удар в близкия ъгъл, но неточен.
Първият точен удар дойде в 17-ата минута, когато Мартин Смоленски шутира, но право в тялото на Дебърлиев. В 24-ата минута бърза контраатака на "Ботев" позволи на Браян Переа да напредне отляво и да пусна пас по земя към Мирослав Маринов. Халфът обаче от добра позиция не намери очертанията на вратата.
Малко по-късно Марко Мажуга шутира по земя от границата на наказателното поле, но и този път топката премина встрани от гредата. В 33-ата минута обаче домакините заслужено откриха. Клери Сербер получи отляво, навлезе в наказателното поле и пусна пас, успоредно на голлинията. Топката се отклони леко в крака на Лазар Марин и придоби удобна треактория за Марко Мажуга, който скочи на шпагат и засече за 1:0 от близко.
В 42-ата минута дойде и най-доброто положение за "Хебър". Архан Исуф центрира добре и намери Георги Каракашев на близката греда, който стреля директно от въздуха. Кълбото обаче излезе в аут. До края на полувреме интересни ситуации не се създадоха и "Ботев" се оттегли с гол аванс.
В 53-ата минута "Ботев" разви прекрасна контраатака. Браян Переа изведе с хубав пас с външен фалц Марко Мажуга, който напредна отдясно и остана сам срещу Петър Дебърлиев. Голмайсторът в срещата стреля добре към близкия ъгъл, а вратарят на гостите трябваше да покаже рефлекс и да избие, за не допусне втори гол. Няколко секунди по-късно Дебърлиев отново спаси, след като Браян Переа стреля по земя.
Врачани продължаваха да натискат и да създават положения пред вратата на "Хебър". В 63-ата минута Даниел Генов стреля от пряк свободен удар, но и този път Дебърлиев изби. 9 минути по-късно Марко Мажуга получи пас и тръгна сам от центъра на терена. Нападателят напредна добре, остана очи в очи с вратаря, но ударът му бе крайно разочароващ и топката прелетя високо над напречната греда.
В следващите минути "Хебър" натисна своя противник в търсене на изравнително попадение. В 85-ата минута пък "Ботев" (Враца) остана с човек по-малко, след като Клери Сербер получи втори жълт картон и бе изгонен. Така в заключителните минути домакините трябваше да бранят своя аванс с десет души на терена.
"Хебър" се впусна в атака и владееше изцяло топката до последния съдийски сигнал. Това обаче не доведе до нищо и след няколко неуспешни удара, които излязоха в аут, тимът на Любослав Пенев се прибра в Пазарджик с празни ръце.
През второто полувреме публиката се забавляваше и с актьорските умения на нападателя Даниел Генов. Преобладаващото мнение е, че той може да започне втора работа в Драматично-кукления театър във Враца.

"Ботев" 1:0 "Хебър"

1:0 Марко Мажуга (33)

Стартови състави:
"Ботев": 76. Красимир Костов, 19. Браян Переа, 21. Бубакар Траоре, 8. Клери Сербер, 14. Марко Мажуга, 29. Мартин Бачев, 24. Мартин Смоленски, 27. Меси Биатумусока, 15. Мирослав Маринов, 10. Спас Георгиев, 77. Стефан Велев;

"Хебър": 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 24. Лазар Марин, 13. Архан Исуф, 75. Йохан Н’зи, 44. Николай Николаев, 10. Ангел Бастунов, 99. Георги Каракашев, 9. Николас Пенев, 77. Октай Хамдиев, 17. Марк-Емилио Папазов.
13.05.2024, 22:24 часа
1387 2
Коментари

...

14.05.2024, 23:06 часа
Мълчат, щото само знаят да плюват и сигурно не са стъпвали на стадиона от години, че им е по- добре да си псуват от телевизора :)

БАЦЕ

14.05.2024, 21:37 часа
Всички " музовири " мълчат. Кажете БРАВО , кажете ДОБРЕ. Момчетата играят, Браво на " Ристо Янев" за куража.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha