Врачани, спите ли?! Надя Донкинска се готви да забрани похода „Козлодуй-Околчица“, нямало пари

Врачани, спите ли?! Надя Донкинска се готви да забрани похода „Козлодуй-Околчица“, нямало пари Областният управител на Враца Надя Донкинска се готви да забрани традиционния туристически поход „Козлодуй-Околчица“, научи ексклузивно агенция BulNews.
Националната проява е част от честванията на великия поет и революционер Христо Ботев. 
"По пътя на Ботевата чета“ е поход, който се провежда от 1946 година насам, без прекъсване. Ежегодно той събира стотици, а през годините и хиляди българи, спомнящи си за делата на големия революционер и неговите съратници. Ентусиастите тръгват от Козлодуй на 27 май, а целта им е достигането на връх Околчица – лобното място на героя. Там на 2 юни те посрещат участниците в честванията по случай „Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България“.
За първи път обаче събитието е възможно да не се състои и то по вина на областния управител на Враца Надя Донкинска.
Още в началото на април от администрацията са докладвали на своята шефка, че е време да започне организацията на похода. Тогава корпулетната госпожа високомерно им заявила, че има други важни задачи и тази ще чака, имало време.
Вчера дългогодишни служители отново алармирали Надя Донкинска, че остават няколко дни до началото на традиционната проява и едва сега тя вденала, че няма време за организация. Пред смаяните си подчинени провалената чиновничка заявила, че в краен случай ще забрани „По пътя на ботевата чета“ и празненствата ще минат без това събитие.
По време на оперативката се оказало, че заради бавната реакция на Надя Донкинска няма пари за автобуси, които да закарат походниците от Враца до Козлодуй. Няма пари за товарен транспорт, който да извози багажа на участниците. Няма пари за химическите тоалетни и децата ще бъдат принудени да използват горички и храсталаци за облекчаване на своите нужди. Няма пари и за мобилните бани, в които походниците да могат да се изкъпят.
Пари няма, но пък самочувствие у областния управител колкото щеш!
От администрацията алармират и за друг съществен проблем, свързан с традиционния поход „По стъпките на Ботевата чета“. Въпреки обявената обществена поръчка за почистване и обезпаразитяване на 120 км трасе, по което ще минат участниците от Козлодуй до Околчица, това не е направено. До началото на събитието остават броени дни и не е ясно дали фирмата, подписала едва вчера договор за извършването на тази значителна по обем работа, ще успее да създаде безопасни условия за преминаването по този маршрут. През последните дни над областта вали и тревата е влажна, което поставя под въпрос премахването й и пръскането срещу вредители. Най-вероятно децата ще бъдат принудени да се борят с израслия храсталак в реалната опасност от ухапване от кърлежи.
Едва тази сутрин назначената на този пост от ПП Надя Донкинска решила да замине за София и да обикаля институциите с молба за отпускане на финансиране. Не е ясно дали през краткия период, който остава до началото на похода, в областна администрация ще пристигнат някакви средства. Дори и това да се случи, почти няма време да се намерят частни фирми, с които да бъдат подписани договори за посочените по-горе услуги. По-скоро децата, които ще участват в проявата, ще се чувстват като в „Сървайвър“.
Провеждането на „По пътя на ботевата чета“ виси на косъм.
Толкова е и акълът в главата на Надя Донкинска…
15.05.2024, 14:00 часа
7002 7
Коментари

go6ko

16.05.2024, 11:50 часа
Таа леличка къ моо да е толко грозна ей

Читател

15.05.2024, 22:22 часа
Тази жена е с изключително високо самочувствие, без никакво покритие! Навсякъде повтаря, че е била мениджър с дългогодишен опит и прочие ..., но е време да отиде в забвение, там от където се появи ...

арестант

15.05.2024, 17:19 часа
много може да се каже, но само по края на текста: явно и нашият акъл е толкова или поне не повече от на деничка с кожените гащи леля й щом все още ги търпим. 9 юни идва и е вече крайно време да изхвърлим тази античовешка сволоч първо от парламента а

арестант

15.05.2024, 17:19 часа
после и от България !!!

zashto

15.05.2024, 17:18 часа
li ne se saberem i da ia oskubem taia ovca/?????nIAMA SILA VYV BALARIA,KOIATO DA SPRE POHODA!!!!!! BOTEV E NASHA GORDOSI ,SILA I EMBLEMA!!!!!!!

15.05.2024, 15:59 часа
2021 тая и тия от ПП не съществуваха, но тези, които в момента ще осигуряват нашето хубаво бъдеще и спасението на целия български народ, тогава управляваха и към същата дата преди 3 години не бяха се сетили че има подобно честване(не е празник!).

пико

15.05.2024, 15:52 часа
невъзможно е някаква грозна овца да спре похода
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha